Koninklijke EHBO Vereniging afdeling Heinkenszand 
 Wapen Heinkenszand

Starten Nieuwe Cursus

Regelmatig bereikt ons de vraag:
"Wanneer start er bij jullie weer een nieuwe cursus?"

Het antwoord hier op is:
"Zodra wij 12 aanmeldingen hebben, gaan wij een nieuwe cursus starten."

Doordat de aanvragen niet altijd dicht bij elkaar liggen, kan het voorkomen dat er een jaar overgeslagen word.

Ook mensen van omliggende dopren en steden kunnen zich opgeven bij onze vereniging. Je hoeft niet persé lid van onze vereniging te worden na het behalen van het EHBO Certificaat, maar uiiteraard vinden wij dat wel leuk.
Maar wij kunnen ons voorstellen dat wanneer een dorp of stad zelf een EHBO vereniging heeft, maar niet voldoende mensen bijelkaar kan krijgen, jou naar ons toestuurd  (of anders om). Zodat je toch binnen een redelijke termijn de cursus zou kunnen gaan volgen. Heb je dan je Cerificaat op zak, dan kunnen wij ons voorstellen dat je liever lid word bij de vereniging die het dichtst bij jou in de buurt zit (je eigen woonplaats dus).

Een opleiding bestaat uit 12 tot 14 lesavonden (dit is afhankelijk van de snelheid waar mee de stof onder de knie gekregen word). Een lesavond duur van 19:30 tot 21:30. met zo rond 20:30 een kleine koffie/thee/rook pauze. Het les geld bedraagt € 140,00 en dat is inclusief lesmateriaal en koffie/thee (rookwaar moet je zelf voor zorgen). Wanneer de lesavonden gevolgd zijn, word aansluitend het examen georganiseerd. Nadat de eventueel behaalde certificaten in ons bezit zijn volgt er nog een gezellige bijeenkomst voor de uitreiking van de certificaten.

EHBO volgens de reklame moet iedereen het kunnen, maar dan moet je wel een opleiding volgen.